Tar pulsen på Hong Kong

Everyday things / Permalink / 0
 
 
Nu är vi hemkomna från Hong Kong och har varit hemma ett tag. Som vanligt så har vardagen satt igång med besked, jobbade min första dag som tandhygienist igår och det rann på som en trögflytande olja d.v.s. inget vidare. Själva behandlingarna och patientkontakten gick jättebra men när det kom till journalsystemet så visste jag varken ut eller in. Men övning ger färdighet och jag hoppas att det går bättre nästa gång.

Tillbaka till Hong Kong. Staden brukar beskrivas som staden där öst möter väst och det är enligt mig en klockren beskrivning. Vissa kvarter var väldigt "kinesiska" medan andra var som i vilket engelsktalande land som helst. Det fanns ett gränslöst utbud av restauranger och butiker i alla olika prisklasser. Överlag så var det lite dyrare än hemma i Sverige men transporter och museum var jättebilligt.

Första dagen landade vi tidigt på förmiddagen och efter incheckningen på hotellet så sov vi bort några timmars jetlag. Sedan begav vi oss ut i folkmyllret och hittade tillslut till Victoria Harbour där vi beskådade Symphony of light på Hong Kong Island.
 
 
 
 
 
Innan mörkrets intågande.

 
 
 
 
Symphony of lights
 
 
Nu ska det klappas och hejas på för HV 71!!! 
 
 
 
 
Till top