Tar pulsen på Hong Kong

Everyday things / Permalink / 0
 
 
Nu är vi hemkomna från Hong Kong och har varit hemma ett tag. Som vanligt så har vardagen satt igång med besked, jobbade min första dag som tandhygienist igår och det rann på som en trögflytande olja d.v.s. inget vidare. Själva behandlingarna och patientkontakten gick jättebra men när det kom till journalsystemet så visste jag varken ut eller in. Men övning ger färdighet och jag hoppas att det går bättre nästa gång.

Tillbaka till Hong Kong. Staden brukar beskrivas som staden där öst möter väst och det är enligt mig en klockren beskrivning. Vissa kvarter var väldigt "kinesiska" medan andra var som i vilket engelsktalande land som helst. Det fanns ett gränslöst utbud av restauranger och butiker i alla olika prisklasser. Överlag så var det lite dyrare än hemma i Sverige men transporter och museum var jättebilligt.

Första dagen landade vi tidigt på förmiddagen och efter incheckningen på hotellet så sov vi bort några timmars jetlag. Sedan begav vi oss ut i folkmyllret och hittade tillslut till Victoria Harbour där vi beskådade Symphony of light på Hong Kong Island.
 
 
 
 
 
Innan mörkrets intågande.

 
 
 
 
Symphony of lights
 
 
Nu ska det klappas och hejas på för HV 71!!! 
 
 
 
 

Second hand shopping

Everyday things / Permalink / 0

Tre sällskapsspel, en FÄRGGLAD skjorta, vippig jeanskjol och rosa polo för 90 kr. Spelet Lusen hade vi hemma när jag var liten så fick mig en liten nostalgitripp och Lingua känns som en riktig klassiker. Nu ska det packas och donas inför morgondagens resa.Filmen Lion

Everyday things / Permalink / 0

Den bästa filmen jag har sett på LÄNGE dessutom är den baserad på verkliga händelser. Såhär nöjd var jag över att få gå på bio med bästa Malin innan skyfallet av tårar kom. Hjärtskärande och vätskeutdrivande men så sevärd!!!

Idag har jag jobbat på förmiddagen och ikväll blir det spelkväll hos en vän. Den senaste tiden har bestått av skola och endel jobb. Har jobbat ca 2 dagar i veckan och det ska bli skönt att få ett extra påslag på CSN nu när de fattiga sommarmånaderna är på intågande. I skolan har vi påbörjat en kurs i helproteser och har fått göra alla de stegen som en tandtekniker gör för att framställa en helprotes. Det är något av det svåraste man kan göra som tandläkare och det kommer krävas endel repetition och övning innan det sitter.

På torsdag far vi till Honk Kong över påsk, ska bli spännande att få utforska denna stad och komma bort från vardagen ett tag. Hoppas på lite varmare temperaturoch dagar fyllda med upplevelser och nya intryck.  

 
 
 
Till top