Veckan i Qui Nhon

Everyday things / Permalink / 0

Första veckan av kursen här i Vietnam går mot sitt slut och vilken vecka vi har haft. Jag skulle rekommendera alla att läsa denna kursen. Vietnam är ett fantastiskt land, kändes som hemma nästan med en gång, har aldrig stött på så vänliga och hjälpsamma människor. Dessutom lever vi bokstavligt talat som miljonärer och maten är farligt god!


Vi har besökt olika sjukvårdsinrättningar på olika nivåer province, district och commune samt fått bo en natt hemma hos en vietnamesisk familj på landsbyggden. Något av det mest minnesvärda jag någonsin har varit med om.

Nästa vecka fortsätter kursen i Hanoi men först ska vi spendera helgen här i Qui Nhon.Sista dagen i Phu Quoc

Everyday things / Permalink / 0

Trots ett något stormigt och molnigt Phu Quoc begav vi oss målmedvetet iväg till Bao Sao Beach ännu en gång. Görst på stora bredfiliga vägar för att sedan köra de sista 2-3 km studsande på dammiga grusvägar.Dagen på stranden bestod av yoga-pass, pod-lyssnande, släng i vågor och ett tappert försök till att stå på huvudet.

Tyvärr blev jag något solbränd då jag missberäknade solens verkan genom molnen så har smort kn mig med både ett och två lager after sun.

När vi kom tillbaka till hotellet så åt vi en god och efterlängtad hamburgare med pommes (hallelujah) som följdes aven rolled glass med mangosmak på marknaden.

Nu är vi i Ho Chi Minh (jag säger bara TRAFIKEN) och idag ska vi åka till Chu Chi 
Tunnels på utflykt. 
Nyårsafton

Everyday things / Permalink / 0

Framme i Ho Chi Minh så hade jag överraskat tjejerna med lite romantiskt set up på deras rum. Rosor och färsk frukt. Vi bestämde oss för att åka på en utflykt till Chu Chi Tunnels utanför staden. Ett tunnelsystem tre meter under jorden där nordvietnamesiska kommunistanhängare levde och krigade mot nordvietnam och det  allierad U.S.A. Vi fick krypa i de små gångarna som var utformade så för att de amerikanerna soldaterna inte skulle kunna ta sig genom.


På kvällen åt vi på en kinesisk restaurang innan vi firade in tolvslaget med en flaska mousserande vitt på hotellrummet.

Till top