Prags första dag

Everyday things / Permalink / 0
Nu var vi tillbaka efter tre fantastiska dagar i Prag. Staden överträffade alla förväntningar och jag hoppas att jag får möjlighet att återvända vid ett senare tillfälle.


Vi bodde på ett hotell vid Karls bridge, stadens äldsta bro kantad med statyter ch med brotorn vid var ände.



Karlsbron tidigt en morgon innan den fylldes av turister. Bakom brotornet låg vårt hotell. 

Första dagen hade vi inga direkta mål i sikte utan strosade runt för att få en överblick av staden. Vi hamnade vid Vituskatedralen och fick beskåda staden från ovan då denna låg på en av höjderna som omger staden. 



Trapporna upp till katedralen.


Vi läste kortfattat om kyrkans historia och ursprung i vår medhavda guidebok innan det var dags för den första Tjeckiska ölen.






Valde att pröva en mörk öl och den slank ned utan allt för stora grimaser. Öl var billigt, vi betalade ca 15 kr/ölen men tyvärr så gick det inte riktigt att få mer valuta än för en öl då de är väldigt mättande.




Till lunch ville vi ha något lättare och beställde därför in varsin Gulasch-soppa. Resans sämsta val! Den var oätbar och vi fick traska över gatan till MC Donalds efter att vi flertalet gånger tittat menande på varandra och konstaterat att soppan inte gick att sörpla i sig.

Efter detta missöde gick vi till hotellet för att fräscha till oss inför kvällen.



På jakt efter en restaurang hamnade vi i gamla stan. Det var så vackert att man inte visste vad man skulle fästa blicken vid, där satte vi oss på en uteservering och njöt av strömmen av förbipasserande turister.




Gamla stans torg.



Det hade börjat mörkna innan vi begav oss på restaurangjakt och vi hamnade tillslut på en innergård med live-musik. 


Nöjd R efter första dagen.





Till top